Υλικά:
Για το μείγμα των μήλων:
- 3-4 μήλα
- 3 κ.σ μέλι (60-70γρ)
- 2 κ.γ κανέλλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 4-5 χουρμάδες
- καρύδια
Για τη ζύμη:
- 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 90 γρ αλεύρι βρώμης
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 110 γρ ηλιέλαιο
- 2κ.σ μέλι (40-50 γρ)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του μείγματος μήλων:
- Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα στο μούλτι για γρηγορότερο αποτέλεσμα.
- Προσθέστε το μέλι και τους μουλιασμένους χουρμάδες που έχετε πολτοποιήσει.
- Ανακατέψτε μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Προετοιμασία της ζύμης:
- Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι βρώμης.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
- Ανακατέψτε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
Στήσιμο της πίτας:
- Λαδώστε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
- Απλώστε τα 2/3 της ζύμης στη βάση του ταψιού και πιέστε την με τα χέρια σας για να καλυφθεί καλά.
- Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα μήλων πάνω στη ζύμη.
- Προαιρετικά, προσθέστε χοντροκομμένα καρύδια πάνω από το μείγμα μήλων.
- Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω, ώστε να καλύψει την επιφάνεια.
Ψήσιμο:
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή απόλαυση!