Υλικά:

Για το μείγμα των μήλων:

  • 3-4 μήλα
  • 3 κ.σ μέλι (60-70γρ)
  • 2 κ.γ κανέλλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 4-5 χουρμάδες
  • καρύδια

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 90 γρ αλεύρι βρώμης
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 110 γρ ηλιέλαιο
  • 2κ.σ μέλι (40-50 γρ)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του μείγματος μήλων:

    • Καθαρίστε τα μήλα και τρίψτε τα στο μούλτι για γρηγορότερο αποτέλεσμα.
    • Προσθέστε το μέλι και τους μουλιασμένους χουρμάδες που έχετε πολτοποιήσει.
    • Ανακατέψτε μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
    • Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Προετοιμασία της ζύμης:

    • Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι βρώμης.
    • Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
    • Ανακατέψτε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Στήσιμο της πίτας:

    • Λαδώστε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση.
    • Απλώστε τα 2/3 της ζύμης στη βάση του ταψιού και πιέστε την με τα χέρια σας για να καλυφθεί καλά.
    • Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα μήλων πάνω στη ζύμη.
    • Προαιρετικά, προσθέστε χοντροκομμένα καρύδια πάνω από το μείγμα μήλων.
    • Τρίψτε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω, ώστε να καλύψει την επιφάνεια.
  4. Ψήσιμο:

    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

 

Καλή απόλαυση!